TERMENI SI CONDITII

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Salstil.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi accesata in aceasta pagina.

 

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de ultilizare, si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.

 

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:

 

 • OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
 • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
 • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
 • Legea 365/2002 privind comertul electronic

 

Salstil.ro garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul Salstil.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau fara acordul prealabil scris al acesteia.

1. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului Salstil.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea Salstil.ro si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Salstil.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

Domeniul Salstil.roeste detinut de catre Salstil SRL COM Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, in forma directa sau “ascunsa” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa este interzisa si se pedepseste conform legii.

 

Produsele prezentate pe Salstil.ro sunt produse si comercializare de Salstil.ro Preturile produselor pot fi schimbate oricand. Verificati pretul final de vanzare inainte de a achizitiona un produs.

                                                   2. Limitarea raspunderii pentru produse si servicii

 

       Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care vin de la producator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. S.C.Salstil S.R.L. nu ofera nici o garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc.S.C.Salstil S.R.L nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

       Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). S.C.Salstil S.R.L. si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii marcilor respective in Romania. Din acest motiv,S.C.Salstil S.R.L nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul Salstil.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci.

       S.C.Salstil S.R.L. nu raspunde de eventualele defectiuni ale produselor cumparate de la magazinele sale. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului sau a service-ului autorizat de acesta. Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de importator sau furnizor. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de S.C.Salstil S.R.L. oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de S.C.Salstil S.R.L. de la acest client.

       Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic sau prin alta metoda), acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, mesajul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul S.C.Salstil S.R.L., nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

       S.C.Salstil S.R.L. face toate eforturile pentru a furniza informatii corecte despre pretul produselor. Este posibil ca unele preturi caracteristici sau sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, S.C.Salstil S.R.L. are dreptul sa anuleze comanda cumparatorului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, S.C.Salstil S.R.L va depune toate eforturile in vederea livrarii catre cumparator a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate pe site la momentul plasarii comenzii. Daca cumparatorul nu este de acord cu propunerea facuta, S.C.Salstil S.R.L are dreptul sa anuleze comanda cumparatorului.

       In cazul anumitor produse (cum ar fi: alternatoare, electromotoare, pompe de servodirectie, etrieri frana, casete de directie, turbocompresoare, etc.), pentru a beneficia de pretul afisat pe site, se poate solicita piesa veche de pe masina la schimb. In cazul in care nu se poate returna piesa veche, se va aplica o taxa ce va fi comunicata clientului de catre un reprezentant al S.C.Salstil S.R.L., taxa ce este cumprinsa intre 20 % si 100% din valoarea produsului comandat. In cazul in care clientul nu poate da piesa veche la schimb in momentul livrarii piesei noi comandate, acesta va achita si taxa pentru piesa veche, urmand ca aceasta sa ii fie returnata in momentul in care acesta aduce piesa veche. Termenul maxim de returnare al piesei vechi este de 7 zile calendaristice.

       Produsele pentru care se cere piesa veche la schimb sunt produse reconditionate de catre producatori in conditii de calitate maxima. Garantia pentru aceste piese este identica cu garantia pentru un produs nou. Piesa veche returnata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie returnat in ambalajul original al produsului comandat; sa fie curatata de mizerie si solutii de lubrifiere; sa nu aiba piese aditionale lipsa; sa nu prezinte defecte mecanice, lovituri sau crapaturi; sa fie identica cu piesa comandata; partile mobile sa fie functionale; codul piesei sa fie vizibil.

       Preturile prezentate includ TVA (19%), insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit, acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

 

                                                          3. Limitarea raspunderii pentru livrare si plata

 

       Livrarea produselor are o arie de extindere nationala si, astfel, se va face oriunde in Romania. S.C.Salstil S.R.L. isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Se va aplica un tarif de livrare in cuantum de 25 RON pentru comenzile livrate prinUrgent Cargus si de 13 RON pentru comenzile livrate prin Pachetomate Posta Panduri. Preturile sunt valabile in limita ariei de acoperire a curierilor si a unei greutati de maxim 30 kg pe comanda. Pentru localitatile ce nu se afla in aria de acoperire a curierilor, costul de livrare va fi in cuantum de 50 RON. Pentru comenzile cu greutate mai mare de 30 kg, taxa de transport se va comunica in momentul confirmarii telefonice a comenzii, rezervandu-ne dreptul de a solicita plata comenzii in avans.

       Bateriile auto, anvelopele, jantele, parbrizele, capotele si carenajele nu se expediaza prin Posta Romana sau Fan Courier. Acestea pot fi comandate doar cu ridicare de la punctele de lucru ale S.C.Salstil S.R.L. Tavitele de portbagaj, piesele de caroserie voluminoase (bari, aripi, tragere, scuturi de plastic etc.) nu se pot expedia prin Posta Romana. Acestea pot fi comandate doar cu ridicare de la punctele de lucru ale S.C.Salstil S.R.L. sau cu livrare prin Fan Courier.

       S.C.Salstil S.R.L. isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C.Salstil S.R.L. care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce va restabili contactul cu clientul. In cazul in care nici in acest interval de timp clientul nu este gasit la adresa mentionata, comanda va fi anulata.

       S.C.Salstil S.R.L. nu raspunde de faptele sau actiunile firmei de curierat sau ale angajatilor acesteia, cum ar fi intarzierea livrarii sau deteriorarea coletelor. La primirea coletelor clientul trebuie sa verifice cu atentie piesele primite! Eventualele reclamatii legate de lipsa unor produse sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate curierului la primirea coletului. Acesta va incheia un proces verbal de constatare a reclamatiei pe baza caruia se va solutiona problema semnalata.

       Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clientii se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. S.C.Salstil S.R.L. isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza online sau prin ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre S.C.Salstil S.R.L la adresa de e-mail tamas.andrei@salstil.ro Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul S.C.Salstil S.R.L.. Plata in avans se considera si plata cu ajutorul cartii de credit online. In acest caz, S.C.Salstil S.R.L. va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei si, de asemenea va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor.

       Plata la livrare se face numerar, in lei, la valoarea din documentele fiscale primite (factura, bon fiscal sau chitanta). Curierii S.C.Salstil S.R.L sau curierii rapizi cu care colaboram nu va pot solicita nici o alta suma in afara celei din documentele (facturi, chitante, bonuri fiscale sau AWB). Plata la ridicarea produselor de la punctele de lucru ale S.C.Salstil S.R.L se face numerar sau cu cardul bancar.

       Salstil.ro face tot posibilul pentru a livra in cel mai scurt timp comenzile. Termenul mediu de livrare este de 2-3 zile lucratoare de la confirmarea comenzii. Datorita unui volum foarte mare de comenzi pe care firmele de curierat le inregistreaza in prezent, pot aparea intarzieri la livrarea comenzilor. In anumite situatii (produsul comandat se afla intr-un depozit extern, perioade aglomerate cum ar fi sarbatorile de iarna, black friday etc.), termenul de livrare poate fi de 3-7 zile lucratoare.

 

4. Limitarea raspunderii pentru garantia produselor

 

       Produsele comercializate de S.C.Salstil S.R.L cuprinse in aceasta factura sunt interschimbabile cu piese originale conform cataloagelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea nr. 449/2003. Termenul de garantie este de 18 luni pentru piesele de folosinta indelungata si de 30 de zile pentru consumabile. Acumulatorii auto beneficiaza de garantie 24 de luni. Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare. Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului defect.

       Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, casete de directie, arcuri, amortizoare, articulatii, planetare, elemente de caroserie, elemente de franare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, compresoare, tobe si tevi de esapament, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare etc.

       Sunt considerate consumabile urmatoarele categorii de piese: filtre, becuri, stergatoare, lichide (uleiuri, aditivi, antigel etc.), burdufe cauciuc, bujii, garnituri, simeringuri, curele de transmisie si distributie etc.

       Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat R.A.R. sau de producatorul autovehiculului;
 • Piesa s-a defectat datorita montarii incorecte, montarii impreuna cu piese conexe uzate / defecte sau a nerespectarii indicatiilor de montaj ale producatorului;
 • Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata cu alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
 • Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau inainte de montaj nu s-a comparat cu piesa de inlocuit;
 • Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competitii sportive, etc.);
 • Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi (socuri termice, electrice, mecanice);
 • Piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, rupturi, deformari sau s-a uzat datorita exploatarii normale.
 • Nu sunt respectate conditiile de mai jos pentru piesele cu conditii speciale de acordare a garantiei.

       Piesele care fac obiectul unei reclamatii in termenul de garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

 • Factura de achizitie sau bonul fiscal emise de S.C.Salstil S.R.L.;
 • Copie dupa talonul masinii pe care a fost montata piesa;
 • Dovada montarii piesei intr-un service autorizat RAR (copii dupa devizul de montaj, factura fiscala emisa de service si autorizatia RAR a acestuia pentru tipul de manopera executata);
 • Nota de constatare emisa de catre un service autorizat RAR prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea, insotita, dupa caz, de raportul generat de tester pentru piesele electrice si electronice, raportul testului de amortizoare, masuratori comparator pentru discurile de frana ovalizate, etc.

       Piese cu conditii speciale de acordare a garantiei:

 • Compresoare: inainte de montare, instalatia de climatizare a masinii trebuie curatata! Odata cu inlocuirea compresorului trebuie inlocuite si filtrul uscator si supapa de expansiune. Aceste operatiuni trebuie evidentiate pe devizul de montaj. Neefectuarea acestor operatiuni duce la anularea garantiei.
 • Acumulatori auto / moto: In maxim 7 zile de la data achizitiei, instalatia electrica a masinii pe care se monteaza acumulatorul trebuie verificata intr-un service autorizat RAR. Bonul emis de tester trebuie pastrat si prezentat in cazul unei reclamatii pe garantie. Neefectuarea acestei operatiuni duce la anularea garantiei.
 • Piese de origine: Pentru a beneficia de garantie, piesele de origine (OE) trebuie montate la reprezentanta marcii autovehiculului pentru care s-a achizitionat piesa. Tot la reprezentanta trebuie efectuata si nota de constatare in caz de defectiune.

 

                                                          5. Dreptul de returnare a produselor

 

       Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin dreptul de retragere din contract se poate face in termen de 14 zile de la primirea produsului si este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achizitionat produsul la distanta respectand conditiile OG34/2014, care precizeaza: “consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere”

       S.C.Salstil S.R.L. incearca sa va ofere produse de foarte buna calitate ale celor mai cunoscuti producatori din domeniu. Inainte de a face o comanda, parcurgeti cu atentie toate informatiile si imaginile ce insotesc produsul dorit pentru a va face o imagine clara si completa, si verificati daca produsul corespunde necesitatilor dumneavoasta din toate punctele de vedere, precum si sectiunea termeni si conditii. Daca detaliile furnizate nu va sunt suficiente, scrieti-ne la tamas.andrei@salstil.ro. Va stam la dispozitie cu orice alte informatii pe care le solicitati.

       Daca totusi sunteti nemultumit de produsul primit, il puteti returna impreuna cu documentele insotitoare, iar noi va vom inapoia contravaloarea acestuia, conform legislatiei romane in vigoare. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

       Returnarea produsului o veti putea face dupa ce ne instiintati in scris despre intentia dumneavoastra la adresa de e-mail tamas.andrei@salstil.ro sau prin completarea formularului pus la dispozitia dumneavoastra pe site-ul Salstil.ro, la adresa formular de retur. Produsul se returneaza impreuna cu toate accesoriile originale si documentele care l-au insotit la dumneavoastra: factura fiscala, instructiuni de folosire si certificat de garantie. Produsul returnat trebuie sa nu prezinte urme de uzura sau montaj. In cazul in care produsul returnat a fost folosit, vanzatorul isi rezerva dreptul de aplica o taxa pentru readucerea produsului la starea dinaintea vanzarii. Conform legislatiei romane in vigoare, cheltuielile de transport pentru returnarea produsului vor fi suportate de catre cumparator. S.C.Salstil S.R.L. va returna contravaloarea produsului in cel mult 14 de zile calendaristice de la data instiintarii in scris de catre cumparator a intentiei de a returna produsul.

       Nu se admite retur pentru produsele aduse pe comanda la cerinta expresa a clientului.

       Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris in termen de maxim 2 zile de la livrare.

6. Limitarea responsabilitatii pentru comentariile utilizatorilor

 

       Utilizatorii care viziteaza site-ul Salstil.ro pot face comentarii la adresa acestuia si a produselor pe care la ofera, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. S.C.Salstil S.R.L. isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

       S.C.Salstil S.R.L. nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata sa plateasca vreun un fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari. In cazul trimiterii unor materiale/documente, altele decat cele legate de procesul de cumparare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii S.C.Salstil S.R.L. si afiliatilor/asociatilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a le folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui oriunde in lume, prin orice mijloc.

       Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. S.C.Salstil S.R.L. nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.

 

                                        7. Limitarea responsabilitatii pentru linkuri catre alte site-uri, server, browser

 

       Site-ul Salstil.ro este gazduit de serverele unei terte firme. Societatea S.C.Salstil S.R.L. nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari sau actualizari. S.C.Salstil S.R.L. nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului Salstil.

       S.C.Salstil S.R.L. nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe site-ul Salstil. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

 

                                                              8. Confidentialitatea si protectia datelor

 

       Salstil.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului. Detalii complete referitor la politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal o puteti gasi la adresa: confidentialitate

 

                                                                9. Litigii si dispozitii finale

 

       Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Salstil.ro sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor de catre utilizator. Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana care s-a ocupat de comanda dvs., puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu Tamas Andrei, tamas.andrei@salstil.ro. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza municipiului Baia Mare. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii.

Navigation

Cosul Meu

Close
Viewed

Vizualizate Recent

Close

Minunat să te văd aici

O parolă va fi trimisă la adresa dvs. de e-mail.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest site web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Quickview

Close

Categorii